مقایسه انواع عسل، یکی از مواردی است که مورد توجه مصرف کنند گان عسل قرار گرفته است. چون در حال حاضر، تنوع بالایی از عسل در بازار موجود می باشد که از لحاظ نحوه تولید و همچنین طعم و خواص دارای تفاوت های زیادی هستند. در این مطلب، توضیحات جامعی درباره انواع عسل بیان می شود که می توانید به راحتی عسل مورد نیاز خود را تشخیص داده و آن را تهیه نمایید.
نحوه تولید عسل
عسل یک ماده خوراکی شیرین می باشد که در نوع طبیعی دارای غلظت مناسبی است و در رنگ های قرمز، طلایی و… عرضه می شود. این محصول حاصل مصرف شهد گل های مختلف توسط زنبور عسل است. به عبارتی زنبور عسل، اصلی ترین نیروی فعال تولید کننده عسل طبیعی است. زنبورهای عسل براساس شرایط محیطی و جغرافیایی زیستی خود، می توانند از گل و گیاهان متعددی برای مصرف شهد استفاده کنند. ذائقه و سلیقه غذایی زنبورهای عسل نیز تاثیر بسیار زیادی در این مورد دارد. برخی از آن ها فقط یک نوع گل را برای شهد گیری انتخاب می کنند و برخی دیگر، می توانند از گل های مختلف استفاده نمایند.
معرفی انواع عسل
عسل براساس نحوه تولید به چند دسته تقسیم می شود. به طور کلی عسل ها در نوع طبیعی، تقلبی، عسلک و تغذیه ای به تولید می رسند که در ادامه نحوه تولید هر یک معرفی می گردد.
عسل طبیعی
در تولید عسل طبیعی، زنبور عسل نقش اصلی را دارد و تنها از گل های موجود در طبیعت برای شهد گیری استفاده می کند. تولید کنندگان عسل طبیعی با فراهم کردن شرایط مناسب برای شهد گیری طبیعی زنبورهای عسل، تولید عسل طبیعی را در فصل های بهار، تابستان و پاییز انجام می دهند. این محصول براساس نوع گیاه مصرفی زنبورها، به چند دسته مختلف تقسیم می شود که در بین آن ها، عسل گون، عسل چهل گیاه، عسل آویشن و … معروف می باشند که بالاترین میزان خرید را دارا هستند.
عسل تقلبی
در تولید این نوع از عسل، زنبور عسل هیچ نقشی ندارد. با ترکیب مواد افزودنی طبیعی یا غیر طبیعی، موادی با عنوان عسل شیرین تولید می شود که هیچ خواص درمانی ندارد. تشخیص این نوع عسل از عسل طبیعی به علت تشابه رنگ و طعم، سخت می باشد.
عسل تغذیه ای
در تولید این محصول، زنبورعسل فعالیت دارد اما شهد گیری از گل های طبیعی انجام نمی شود. برای تغذیه زنبورهای عسل از ترکیب آب و شکر و شیرین کننده های مصنوعی استفاده می شود که آن ها بتوانند مراحل تغذیه شهد مصنوعی را انجام دهند. خواص این نوع عسل از عسل طبیعی کمتر است اما بعد از عسل طبیعی، پرمصرف ترین محصول در بازار می باشد.
عسلک
در تولید این محصول، زنبور عسل ها از دفع حشره هایی مانند شپش و شپشک ها استفاده می کنند. مواد دفعی این حشرات، کربوهیدرات بالایی دارد و می تواند به عنوان منبع تغذیه ای زنبورها مورد استفاده قرار بگیرد. کیفیت این نوع عسل، بسیار پایین می باشد.
چند نوع عسل غیر طبیعی داریم؟
در تولید عسل های غیر طبیعی، چرخه اصلی تولید عسل دستکاری می شود که زنبور یا منبع اصلی تغذیه زنبور (گل ها) به صورت تکی یا کامل حذف می شوند. در این صورت محصول موردنظر به عنوان نوع غیر طبیعی شناخته می شود. در غیر طبیعی، محصولاتی که در تولید آن ها از زنبور عسل استفاده می شوند، کیفیت بهتری دارند.
در مقایسه انواع عسل غیر طبیعی، عسلک ها و عسل های تغذیه ای کیفیت مناسب تری دارند چون زنبور عسل به عنوان نیروی اصلی تولید کننده این محصولات، فعالیت خود را انجام می دهد.
عسل تقلبی که در تولید آن، زنبور عسل به کار گرفته نمی شود، جزوی از عسل های غیر طبیعی محسوب می شود، اما بهتر است این نوع عسل به علت عدم خاصیت دارویی و درمانی و همچنین کیفیت نامطلوب، از سطح بازار به صورت کلی حذف گردد.
انواع گیاهانی که از آن ها عسل گرفته می شود
همانطور که گفته شد، تنها عسلی که مورد تایید جامعه پزشکی و سازمان غذا و دارو با خاصیت درمانی بالا قرار گرفته است، عسل طبیعی می باشد. اما در مقایسه انواع عسل طبیعی دریافتیم که نوع گیاهی که توسط زنبورعسل برای شهد گیری انتخاب می شود، سبب ایجاد تفاوت شده است.
تفاوت انواع عسل طبیعی، نوع گیاه مصرفی زنبورها است. گل هایی که زنبورها انتخاب می کنند، تماما دارای خواص دارویی می باشند. اما هر یک از گل های مصرفی از لحاظ خواص دارویی، دارای تفاوت بسیاری هستند. به همین دلیل در جدول خواص انواع عسل، برای هر یک از بیماری ها، عسل طبیعی خاصی معرفی شده است.
گیاهانی که برای تولید این محصول مورد استفاده قرار می گيرند شامل گیاه گرز، اقاقیا، یونجه باغی، گون، آویشن، اسپرس، آفتابگردان، اکالیپتوس، نعنا، تمشک و…می باشند که به طور طبیعی یا پرورشی در باغات، دامنه کوه ها و… روییده می شوند. این گیاهان به طور طبیعی در اختیار زنبورهای عسل برای تغذیه قرار می گيرند. پرمصرف ترین این محصولات به قرار زیر است:
عسل چهل گیاه
بسیاری از زنبورهای عسل، از گیاهان مختلفی در یک وعده غذایی برای شهد گیری استفاده می کنند. از این رو عسل تولید شده توسط این زنبورها با عنوان عسل چهل گیاه یا عسل چند گیاه شناخته می شود. این نوع عسل، دارای طعم خاصی نمی باشد و به علت اینکه از چندین گیاه به تولید رسیده است، خواص دارویی بسیار زیادی دارد. طبع این محصول گرم می باشد و برای درمان انواع بیماری هایی که دارای منشا سردی هستند، توصیه می شود.
عسل گون
در مقایسه انواع عسل طبیعی پرمصرف، عسل گون در جایگاه بالایی قرار دارد. در تولید این محصول از گیاه گون که به طور طبیعی در دامنه های کوهستانی رشد می کند، استفاده می شود. طبع اصلی این محصول گرم است که برای درمان و پیشگیری انواع بیماری های گوارشی، رحم و معده مورد استفاده قرار می گیرد.
عسل آویشن
این محصول با داشتن خواص دارویی بسیار عالی برای سیستم ایمنی بدن، در فصول سرد بیشترین میزان مصرف را دارا است. زنبورهای عسل برای تولید این محصول از گیاه آویشن وحشی شهد گیری می کنند که در نتیجه رنگ عسل را تیره تر و شهد آن را غلیظ تر از سایر عسل های طبیعی می کند. این محصول دارای خاصیت میکروب کشی و عفونت زدایی می باشد و برای درمان انواع سرفه خشک و تر، سرماخوردگی و… مفید می باشد. این محصول به عنوان عسلی با شیرینی کمتر شناخته می شود.
عسل گزانگبین
در تولید این محصول از گیاه گز استفاده می شود که نیاز به مدت زمان طولانی تری، حداقل هشت ماه برای رس بستن دارد. خواص دارویی این عسل برای مشکلات گوارشی بی نظیر است.
عسل کنار
این محصول که در قسمت جنوب ایران به تولید می رسد، از گیاه درخت کنار شهد گیری می شود. گیاه درخت کنار با داشتن فواید بسیار بالای دارویی، می تواند بهترین گزینه برای شهد گیری زنبور عسل باشد. عسل طبیعی کنار، رنگ تیره تری دارد و به علت طبع بسیار گرمی که دارا است، سبب افزایش انرژی می شود و تاثیر بسزایی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.
تهیه بهترین نوع عسل
با توجه به تشخیص سخت عسل طبیعی از غیر طبیعی، فروشگاه میر صالحی فعالیت خود را در عرصه فروش بهترین نوع عسل آغاز کرده است. این فروشگاه، یکی از بهترین مراکز پخش انواع عسل و خرید عسل طبیعی در ایران می باشد که به صورت آنلاین، این محصولات را در نوع اصل و با تنوع بالا در اختیار خریداران قرار می دهد. برای تهیه و مصرف عسل طبیعی، می توانید فروشگاه میر صالحی را انتخاب کنید که به صورت تضمینی، محصولات درجه یک را در حجم های مختلف و با بهترین قیمت، به سراسر کشور ارسال می کند.
نتیجه نهایی
در مقایسه انواع عسل، دو دسته عسل طبیعی و غیر طبیعی معرفی می گردد که هر دسته به علت نحوه تولید متفاوتی که دارند، دارای طعم، خواص و رنگ گوناگونی می باشند. عسل طبیعی به عنوان مفید ترین عسل موجود در جهان، در انواع مختلفی تولید می شود که زنبور عسل در تولید آن ها از گیاهان مختلفی تغذیه می کنند. برای تهیه با کیفیت ترین محصول، عسل های طبیعی را پیشنهاد می کنیم که بدون هیچ مواد افزودنی، می توانند در افزایش سلامتی شما بسیار موثر باشند.