مقالات

مزاج چیست و انواع آن

مزاج چیست و انواع آن-میرصالحی
امتیاز بدهید

مزاج چیست و انواع آن موضوع مورد بحث این مقاله است که به طور کامل بررسی می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر تا آخر مقاله همراه باشید.
به ترکیبی از جنبه های جسمی، ذهنی، روحی و عاطفی هر فرد، مزاج می گویند. انسان ها مزاج های متفاوت و متمایزی دارند.
مزاج ها با توجه به کیفیت های سرما، گرما، خشکی و رطوبتی به چهار دسته ی سوداوی (سرد و خشک)، بلغمی (سرد و تر)، صفراوی (گرم و خشک) و دموی (گرم و تر) تقسیم بندی می شوند. تمامی افراد چهار مزاج را دارند ولی یکی از آن ها نسبت به موارد دیگر غالب تر است.
هر کدام از چهار مزاج اصلی دارای ویژگی های شخصیتی متفاوتی برای افراد است. با ورزش کردن و رژیم غذایی مزاج تغییر و تعدیل پیدا می کند.
مزاج ها باعث ایجاد برخی بیماری ها در افراد می شود که در این شرایط باید به طور اصولی آن ها را درمان کرد.
استاد میرصالحی در زمینه مزاج شناسی و درمان بیماری های مربوط به آن فعالیت دارد و محصولات خود را به تمامی شهرهای ایران ارسال می کند. در صورت مشاوره رایگان می توانید با شماره تلفن های موجود در این صفحه تماس بگیرید.

ساده ترین راه تشخیص مزاج

با شناخت بحث مزاج چیست و کسب اطلاعاتی در مورد ساده ترین راه تشخیص مزاج، افراد می توانند به مزایای زیادی مانند مدیریت استرس، مقابله با مشکلات و حل آنها، فهم و خودآگاهی بهتر و… دسترسی داشته باشند.
ساده ترین راه تشخیص مزاج روش های مختلفی دارد که برخی از آن ها شامل موارد زیر است:
تشخیص مزاج از طریق گوشت و چربی که ساده ترین راه است؛
تشخیص مزاج از طریق لمس پوست؛
تشخیص مزاج از طریق رنگ پوست؛
تشخیص مزاج از طریق مدت خواب.
گوشت زیاد، در افراد مزاج را گرم و تر و چربی زیاد مزاج را سرد و تر می کند. گوشت زیاد و چربی کم مزاج افراد را گرم و خشک و گوشت و چربی کم مزاج را سرد و خشک می کند.
افراد مزاج گرم پوست گرمی دارند و مزاج سرد پوست سردی دارند.مزاج تر پوست نرم و مزاج خشک پوست صلبی دارند.
افراد سفید پوست مزاج سردی دارند و پوست قرمز مزاج گرمی دارند.
افراد دارای مزاج سرد و تر بیشتر می خوابند و افراد دارای مزاج گرم و خشک کمتر می خوابند.
تست مزاج شناسی توسط استاد متخصص به افراد کمک می کند تا مزاج خود را تشخیص دهند و با تغذیه مناسب جسم و روحیه ی سالمی داشته باشند.

کلیک کن به کارت میاد!  درمان دیسک کمر در طب سنتی

بهترین مزاج چیست

مزاج ها انواع زیادی دارند و هرکدام دارای خصوصیات متفاوتی هستند. در حالت کلی نمی توان گفت که بهترین مزاج چیست و کدام برتر است.
همه ی مزاج ها زمانی برای افراد خوب است که از حالت تعادل خود خارج نشود. افراد با قرار دادن تدابیر مناسب با مزاج خود در سلامت و صحت زندگی می کنند.

بهترین مزاج چیست-میرصالحی

درمان مزاج بلغمی و صفراوی

درمان مزاج بلغمی و صفراوی با تدابیر مناسب امکان پذیر است. ورزش و غذای متنوعی به منظور درمان و اصلاح مزاج وجود دارد.
بلغمی ها مزاج سرد و مرطوب دارند و بهتر است از غذای گرم و خشک برای درمان مزاج استفاده کنند.
صفراوی ها مزاج گرم و خشکی دارند و استفاده از غذاهای سرد و تر توصیه می شود.

مزاج گرم و خشک

مطالعه در مورد بحث مزاج چیست به افراد کمک می کند تا با رعایت توصیه های پزشکی آن از بیماری های مختلف جلوگیری کنند.
هر فردی مزاج به خصوصی دارد و در صورتی که آن را در تعادل قرار دهد بیمار نمی شود. برخی از خصوصیات افراد با مزاج گرم و خشک شامل موارد زیر است:
دارای رنگ پوست گندمگون یا کمی زرد؛
به مقدار کمی زردی در سفیدی چشم؛
کم اشتها و درنتیجه لاغر اندام؛
پر تحرک و چالاک؛
بدن گرم؛
تحریک پذیراند و زود عصبانی می شوند و زود عکس العمل نشان می دهند؛
عطش؛
حافظه عالی؛
کم تدبیر؛
پوست خشک و کدر؛
چشم های گود افتاده و سیاهی زیر چشم؛
خواب کمی دارند و خواب کم باعث بیشر شدن خشکی بدنشان می شود؛
تندتند حرف زدن؛
گرفتن تصمیمات هیجانی زیاد؛
دوستدار هوای خنک؛
شاخه به شاخه پریدن در کارها.

کلیک کن به کارت میاد!  حجامت در مشهد

انواع مزاج و ویژگی های آن

برای جواب پرسش مزاج چیست باید مطالبی در مورد انواع مزاج و ویژگی های آن در اختیار داشته باشید. مزاج چهار نوع دارد و هر کدام دارای ویژگی و خصوصیات مخصوص به خود است که شامل موارد زیر است:

۱. مزاج دموی:

افراد دارای مزاج دموی اجتماعی هستند و متنوع ترین طیف رفتاری و رایج ترین نوع مزاج است. افراد مزاج دموی دارای خصوصیات خوش بین، بازیگوش، رک، خوش برخورد، حس رقابتی، شوخ طبع، مهربان و بااعتماد به نفس هستند.
به مصرف ترشی و شیرینی علاقه دارند و خوش خوراک هستند.

۲. مزاج سوداوی:

افراد سوداوی دارای خصوصیات تودار، منطقی، درون گرا هستند. همچنین محتاط، کمال گرا، درگیر گذشته و آینده، منظم و وقت شناس، شکاک و پیرو قانون هستند.

انواع مزاج و ویژگی های آن-میرصالحی

۳. مزاج صفراوی:

افراد دارای مزاج صفراوی نادر هستند و همیشه در حال حرکت و اهداف به جلو هستند. دارای خصوصیاتی مانند با اراده، با هوش، فراری از گرما، فعال، اهل ریسک، برون گرا، سلطه گر، مستقل، بی باک، با اعتماد به نفس، خود رأی، پر جنب و جوش و قدرت طلب هستند.
غذای سرد مانند خیار و ماست، ترشی، لواشک و سرکه را دوست دارند.

۴. افراد بلغمی:

افراد با مزاج بلغمی درون گرا و تقریبا برعکس مزاج دموی هستند. این افراد ویژگی خونسرد، توافق پذیر، آرام، بی خیال، صبور، وفادار، احساس تشنگی زیاد، پر حوصله را دارند.

مزاج در طب سنتی چیست

در طب سنتی به کیفیتی که از آمیختن عناصر مختلف به وجود بیاید، مزاج می گویند. در طب سنتی مزاج انواع زیادی دارد و انسان ها مزاج متفاوتی دارند. و درمان یک بیماری در افراد متفاوت است.
در این طب برای درمان بیماری مهم است که نوع مزاج تشخیص داده شود.
در انسان ها مزاج به دو دسته زیر تقسم می شود:

کلیک کن به کارت میاد!  حجامت اخدعین

مزاج ذاتی: این مزاج مادرزادی است و افراد با آن به دنیا می آید. خصوصیات به صورت ارثی از پدر و مادر منتقل می شود و افراد در آن دخیل نیستند.

مزاج اکتسابی: مزاج اکتسابی با تغییر مزاج ذاتی به وجود می آید. عواملی مانند جنس، فصل، سن، تغذیه، مکان زندگی، آب و هوا و شرایط اقلیمی و…  باعث تغییر مزاج ذاتی می شود.

مزاج در طب سنتی چیست-میرصالحی

جمع بندی

در این مقاله در مورد مزاج چیست و انواع آن آشنایی پیدا کردید. مزاج و طبع موردی است که ذائقه، جسم، رفتار و … افراد را تعیین می کند و آشنایی در مورد مزاج باعث شناخت تغذیه ی مناسب برای افراد می شود.
استاد میرصالحی متخصص و مدرس طب سنتی و اسلامی در زمینه ی مزاج شناسی، بررسی بیماری ها، معالجه و درمان بیماری ها و… فعالیت دارد. در صورت نیاز به تست مزاج شناسی می توانید از استاد میرصالحی به صورت اینترنتی یا حضوری کمک بگیرید و محصولات سالم و و اصل و داروهای گیاهی و سنتی را به مراجعه کنندگان حضوری و غیرحضوری ارائه می دهد. استاد میرصالحی داروهای باکیفیت خود را به تمام نقاط ایران ارسال می کند. می توانید با شماره تلفن های موجود تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *